تعیین تکلیف اموال فردی که در کماست
بسیار پیش میآید که افراد در اثر بیماری و یا در اثر سانحه تصادف و… ناگهان به کما میروند و در این میان نزدیکان برای تعیین تکلیف اموال آنها اعم از املاک و حسابهای بانکی و دیگر موارد، با مشکل مواجه میشوند.
باید بدانید که فردی که در حالت کماست، از نظر قانون در ردیف محجورین قرار میگیرد. بنابراین در این موارد نیز باید توسط دادستان برای وی قیم تعیین شود.
منظور از محجورین چیست؟
محجورین افرادی هستند که به دلیل زوال عقل نمیتوانند امور خود را به طور مستقل و بدون دخالت شخص یا اشخاص دیگر اداره کنند و از نظر قانون شخصا از انجام اعمال حقوقی منع شدهاند
در نتیجه بستگان این فرد باید با همراه داشتن مدارک هویتی خود و همچنین تصویر پرونده پزشکی فرد، به امور حسبی دادگاه مراجعه و نسبت به تعیین قیم برای دسترسی به اموال فردی که در کما است، اقدام کنند.
گفتنی است که اموال شخص در حال کما به ورثه داده نمی شود چون شخص در حال کما زنده فرض می شود و برای او قیم نصب می شود و از او و اموالش نگهداری نماید و خرج و مخارج و نفقه خانواده او را بدهد.
در واقع تا زمانی که شخص به طور کامل فوت ننماید نمی توان اموال او را به تصرف ورثه داد. همچنین همسر شخص در حالت کما نیز حق طلاق ندارد. این شخص باید عسر و حرج خود را در دادگاه اثبات نماید تا این که دادگاه گواهی عدم امکان سازش صادر نماید و باتوجه به وضعیتی که شخص دارد خود حاکم اقدام به طلاق نماید.
برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.