رییس کل دادگستری استان خوزستان گفت: پلیس،کارشناسان، وکلا و مردم چهار رکن اساسی در رسیدگیهای قضایی هستند و این چهار رکن در تکمیل و پرورش پروندهها نقش مهمی را ایفا میکنند.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)– منطقه خوزستان،عباس جعفری دولتآبادی با بیان این مطلب و با تاکید بر لزوم ایجاد رابطه بین دستگاه قضایی و کانون تصریح کرد: کانون وکلای دادگستری از یک طرف باید مستقل باشد تا تحت جریانات سیاسی قرار نگیرد و از طرف دیگر با دستگاه قضایی روابط حسنه داشته باشد تا در رسیدگیهای قضایی در خصوص پروندهها به دستگاه قضایی کمک کند.
وی گفت: اعتماد سازی و فرهنگسازی نسبت به کار وکلا و نهاد وکالت در جامعه باید صورت بگیرد زیرا همانطور که دستگاه قضایی باید اعتماد مردم را جلب کند کانون نیز در سطح جامعه بایستی برای مردم اعتماد سازی کند و جایی که وکیل مورد اعتماد مردم و قاضی است کار به خوبی پیش میرود.
جعفری دولتآبادی افزود: دسترسی مردم به وکلا مساله مهم در امر وکالت است و حق داشتن وکیل یک حق شهروندی است. حضور وکیل در دستگاه قضایی هم به نفع مردم و هم دستگاه قضایی است.
وی در ادامه به امر معاضدت اشاره کرد و گفت: این کار بایستی در شهرهای محروم به عنوان یک شیوه توسعه پیدا کند و معاضدتها میتوانند نقش کانون را در جامعه پر رنگکنند.
رییس کل دادگستری خوزستان در خاتمه از نهاد کانون وکلا خواستار شد تا در حوزه خانواده و اطفال فعالتر عمل کند و در پروندههای خانواده وکیل دادگستری باید سعی و کوشش خود را بر مصالحه و بازگشت زوجین به کانون خانواده بگذارد که این امر هم برای جامعه مفید است و هم برای کانون یک نقطه مثبت تلقی میشود.
سید محمد صادق آلمحمد، رییس کانون وکلای دادگستری خوزستان و لرستان نیز در همین جلسه اظهار داشت: در طول عمر دادگستری این اولین جلسه بین قضات و وکلای دادگستری است و این امر میتواند طلیعهای باشد برای حل شدن مشکلاتی که براثر دور بودن قضات و وکلا پیش میآید.
وی افزود: امروز نهاد قضاوت بدون وکالت نهادی مثمر نخواهد بود و وکلا و نهاد دادگستری در کنار هم باید در صدد ایجاد عدالت در جامعه باشند.
وی رعایت حرمت وکلا در حد متعارف و رفتار در شان وکالت را لازم دانست و افزود: حفظ حرمت وکلا در موقع ورود به دادگستری از لحاظ بازرسی ضروری است.
وی گفت: در خصوص ملاقات وکلا با موکلان در زندانها باید تدابیری اتخاذ شود تا با مشکل روبرو نشوند. همچنین در دادگاهها بایستی فرصت کافی برای دفاع به وکیل دادگاه داده شود در حین دفاع شان وکیل در دادگاه حفظ شود. از تحقیر و تمسخر وکیل به خصوص در مقابل ارباب رجوع نیز باید خودداری شود.
آل محمد ادامه داد: همانطور که حفظ حرمت وکلا ضرورت دارد تخلفات وکلا نیز اهمیت دارد و باید به ما گزارش شود. وکلا و کارآموزانی که با ظاهری نامناسب و دور از شان وکالت در محوطه دادگستریها حضور مییابند ارشاد شوند.
انتهای پیام