جرمانگاری پیشنهاد رشوه در قوانین جزایی ایران
جرمانگاری پیشنهاد رشوه تاکنون در قوانین جزایی ایران مورد توجه قرار نگرفته است. پیشنهاد رشوه تاکنون در قوانین جزایی جرم شناخته نشده است و اگر قرار است پیشنهاد رشوه جرم تلقی شود، باید قانون جدیدی تصویب شود. به علاوه، باید قانون جزا نیز اصلاح شود.
ضرورت تصویب قوانین جدید برای جرمانگاری پیشنهاد رشوه
سید محمد صادق آل محمد در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار داشت که برای جرم تلقی شدن پیشنهاد رشوه، ابتدا باید قانونی در این زمینه وجود داشته باشد. وی افزود که جرمانگاری پیشنهاد رشوه نیازمند بازنگری در قانون جزا است.
پیشگیری از فساد و جرمانگاری پیشنهاد رشوه
پیشنهاد رشوه تاکنون در قوانین جزایی جرم شناخته نشده است. برای جرمانگاری پیشنهاد رشوه، نیاز به تصویب قانون جدید داریم. علاوه بر این، باید قانون جزا نیز اصلاح شود. این اقدامات میتواند به پیشگیری از فساد کمک کند. هدف این است که مقامات و افراد صاحبمنصب در دستگاهها جرات ارائه پیشنهاد رشوه یا دریافت پیشنهاد رشوه را نداشته باشند.
جنبههای عملی و حقوقی جرمانگاری پیشنهاد رشوه
این وکیل دادگستری توضیح داد که این اظهار نظر علمی زیاد اثرگذار نخواهد بود. در عمل، ممکن است پیشنهادات رشوه قابل اثبات نباشند. صرفاً لفظ و سخن بوده و در اغلب موارد از نظر جرمشناسی غیر قابل کشف است. وی تاکید کرد که برای جرمانگاری پیشنهاد رشوه، باید ابزارهای قانونی جدیدی ایجاد شود.
شفافیت در اطلاعرسانی آرای قضایی و جرمانگاری پیشنهاد رشوه
وی در مورد شفافیت آرای قطعی پروندههای مفاسد اقتصادی گفت که وقتی فردی به حکم قطعی محکوم شد، دستگاه قضایی و رسانهها باید به مردم اطلاع دهند. شخص محکومشده به حکم قطعی حق اعتراض ندارد. قوانین موجود نشان میدهد که اطلاعرسانی در این موارد سبب مصون ماندن جامعه از خطر چنین افرادی میشود. جرمانگاری پیشنهاد رشوه میتواند یکی از ابزارهای پیشگیری از فساد باشد.
افزایش عناوین مجرمانه و جرمانگاری پیشنهاد رشوه
آل محمد افزود که وقتی عناوین مجرمانه در جامعه افزایش یابد، مردم احساس محدودیت میکنند. این میتواند به وحشت و ارعاب مدیران منجر شود. اظهار نظرهای رئیس قوه قضاییه هدف دارد که مردم را از ورود به اعمالی که بدون جهت جرم تلقی میشوند، حفظ کند. همچنین در آینده، اعمالی که اکنون جرم تلقی نمیشوند، ممکن است جرم تلقی شوند. پیشگیری از فساد و جرمانگاری پیشنهاد رشوه یکی از اهداف اصلی این اصلاحات است.
اعتماد به مدیران صادق و جرمانگاری پیشنهاد رشوه
وی در پایان تأکید کرد که جامعه به مدیرانی نیاز دارد که عملکرد و سابقهای شناختهشده و صداقت آنان احراز شده باشد. اصلاح قانون جزا و جرمانگاری پیشنهاد رشوه میتواند اعتماد به مدیران صادق را افزایش دهد.