مجازات رانندگی در حالت مستی-دفتر وکالت آل محمد

driving in drunk

image_pdfimage_print

طبق قوانین اسلامی مصرف مشروبات الکلی در هر شرایطی ممنوع است. رانندگی در حال مستی علاوه بر اینکه نوعی تخلف رانندگی محسوب می‌شود، جرمی مجزا در قوانین جزایی نیز به شمار می‌رود. این قانون تنها مربوط به کشور ایران نیست و در تمامی کشورها رانندگی در این حالت،

مجازات دارد و افراد از نظر قانونی نمی‌توانند در زمان مستی و یا در زمانی که حالت طبیعی ندارند رانندگی کنند.
رانندگی در حالت غیر طبیعی و مستی،  شامل دو نوع مجازات است؛ نخست مجازات شرب خمر و دیگری تشدید در مجازات رانندگی. بدین شرح که فردی که در حال مستی رانندگی می‌کند علاوه بر هشتاد ضربه شلاق حدی،

به مجازات تشدیدشده رانندگی مطابق ماده ۷۱۸ بخش تعزیرات محکوم خواهد شد.

دفتر وکالت آل محمد با وکلای رسمی دادگستری جهت مشاوره  مجازات رانندگی در حالت مستی و پرداخت دیه ، مبلغ آن و مهلت پرداخت آن در خدمت شما است. ما با تماس بگیرید

مجازات مستی و مصرف مشروبات الکی

مطابق با ماده ۲۴۶ و ۲۶۵ قانون مجازات اسلامی، مصرف هر نوع مسکر و مشروبات الکلی به عنوان یک جرم شرعی شناخته می‌شود و مجازات در پی دارد. مطابق با قانون مجازات این جرم هشتاد ضربه شلاق است .

رانندگی در حال مستی

اگر راننده‌ای در حالت مستی مرتکب جرم شود اما این جرم با تصادف همراه نباشد به مجازات در تخلف رانندگی و مجازات شرب خمر محکوم خواهد شد همچنین اگر راننده در حالت مستی مرتکب تصادف شود به مجازات در تخلف رانندگی، مجازات شرب خمر و مجازات صدمه‌های غیرعمدی محکوم خواهد شد.درضمن اگر راننده در حال مستی مرتکب تصادف و جرمی نشود میزان مجازات او کمتر از حالت‌های دیگر است. در این صورت این فرد تنها برای شرب خمر مجازات و جریمه نقدی خواهد شد. میزان این جریمه ۴۰۰ هزار تومان وجه نقد و  ضبط  گواهینامه راننده به مدت 6 ماه است. در صورتی که فرد در حال مستی تخلف رانندگی بکند؛ به عنوان مثال اگر سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز داشته باشد برای آن تخلف‌ها نیز جریمه خواهد شد.

مجازات رانندگی در حالت مستی-دفتر وکالت آل محمد

رانندگی منجر به تصادف در حالت مستی

چنانچه راننده در حالت مستی، تصادف کند؛ علاوه بر اینکه به مجازات جرم شرب خمر محکوم خواهد شد، باید خسارت نیز پرداخت کند. اگر تصادف منجر به جراحت و آسیب بدنی به شخص دیگری شود؛ مجازات راننده مست بیشتر از افراد دیگر است. در این صورت فرد باید دیه را پرداخت کند، که میزان آن توسط پزشکی قانونی مشخص خواهد شد. به علاوه امکان محکومیت به حبس نیز وجود دارد. میزان این حبس ممکن است بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ روز باشد که بنا بر حکم قاضی مشخص خواهد شد.
اگر راننده مست تصادف کند و منجر به فوت فرد دیگری شود؛ در این صورت نیز برای او مجازات حبس در نظر گرفته شده است. این مورد قتل غیرعمد خواهد بود و با توجه به مواد ۷۱۴ و ۷۱۸ بخش تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ قانون مجازات اسلامی، راننده به بیش از ۲ سال حبس محکوم میشود. طبق قانون، این شخص باید به بیش از دو سوم مجازات حبس در نظر گرفته شده در قانون محکوم شود؛ یعنی بین ۲ تا ۳ سال. همچنین قاضی می‌تواند راننده‌ای که در حالت مستی رانندگی و تصادف کرده را از حق رانندگی برای یک تا پنج سال محروم کند. در صورت مطالبه، شخص باید دیه‌ی متوفی را به اولیاء دم بپردازد.

شمول یا عدم‌شمول بیمه به راننده مست:

بیمه شخص ثالث از لحاظ قانونی باید خسارت‌های ناشی از تصادفات را در هر شرایطی پرداخت کند. رانندگی بدون گواهینامه یا در حالت مستی منافاتی با هم نداشته و بیمه‌های شخص ثالث مکلف به‌پرداخت حق بیمه هستند.
طبق قانون در موارد زیر بیمه‌گر مکلف است بدون هیچ شرط، خسارت زیان‌دیده را پرداخت کند و پس از آن می‌تواند از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت‌شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:

  • اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی
  •  رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان موثر در وقوع حادثه که به تایید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
  •  در صورتی‌که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
  •  در صورتی‌که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.

وانگهی در صورت وجود اختلاف میان بیمه‌گر و مسبب حادثه، اثبات موارد فوق در مراجع قضائی صالح صورت خواهد گرفت.